Розвідницю-зрадницю, яка сприяла захопленню Києва, затримала СБУ

Затримано зрадницю, яка намагалась допомогти агресору захопити Київ

Служба безпеки затримала на Київщині жінку, яка намагалась допомогти агресору захопити столицю України на початку повномасштабного вторгнення.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

За даними слідства, протягом березня 2022 року вона передавала агресору геолокації українських військових, які обороняли Київ.

Найбільше ворога цікавили місця базування опорних пунктів, блокпостів та вогневих позицій важкої артилерії українських військ.

Після провалу ворожого наступу на столицю нашої держави фігурантка згорнула розвідувальну активність та "залягла на дно", щоб уникнути правосуддя.

Розвідницю-зрадницю, яка сприяла захопленню Києва, затримала СБУ

Втім, співробітники СБУ все одно викрили зловмисницю, задокументували її злочинні дії і затримали у власному помешканні.

За даними слідства, зрадницею виявилась місцева жителька, яка перебувала в агентурному апараті російської розвідки.

За вказівкою окупантів вона об’їжджала на власному авто передмістя Києва та фіксувала локації найбільшого зосередження українських захисників.

Розвідницю-зрадницю, яка сприяла захопленню Києва, затримала СБУ

Особливу увагу звертала на вогневі позиції і протитанкові загородження на ключових автотрасах.

Отримані координати фігурантка надсилала у спеціально створений телеграм-бот російської спецслужби.

Розвідницю-зрадницю, яка сприяла захопленню Києва, затримала СБУ

Куратори з рф використовували розвідувальну інформацію від агентки для планування наступальних операцій під час боїв за Київ.

У ході обшуку в помешканні затриманої виявлено мобільний телефон, який вона використовувала для підривної діяльності на користь рф.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зрадниця перебуває під вартою, їй загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомлялося, співробітники СБУ постійно викривають та затримують українців, які перейшли на бік ворога та допомагають йому встановлювати свою владу. Так, з початку повномасштабної війни на громадян, які зрадили свою країну, відкрили понад 2,5 тис. справ, а на коригувальників, які передають дані про ЗСУ, – майже 500.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому Telegram-каналі та Facebook !