Одіозна Марина Барсук кандидат на голову Північного апеляційного господарського суду давно продалася санкційному росіянину Павлу Фуксу

Павло Фукс купив не тільки золоту візу та громадянство Британії, перебуваючи у карному розшуку та під санкціями в Україні, олігарх зумів придбати справжню, живу та доволі привабливу суддю на ім’я Марина Барсук, пише сьогодні британська преса. Хто б міг собі таке уявити.

Якби Україна була б Америкою, то тільки за результатами аналізу наших декларацій, наприклад, суддів треба було б як мінімум половину з них відправити на довгі роки туди, куди вони відправляють сірих та убогих українців. Марина Барсук, кандидат на посаду голови Північного апеляційного господарського суду, опинилася під прицілом громадськості та медійного співтовариства через свої зв’язки з впливовими особистостями, такими як Олег Фукс та Ігор Коломойський, а також через вражаючий автопарк та значні суми готівки, зазначені у її деклараціях.

Претендент на посаду голови Північного апеляційного господарського суду Марина Барсук: зв’язки з Фуксом та Коломойським, автопарк та гори готівки

Прикладом є декларація судді Північного апеляційного господарського суду Марини Барсук. Яка задекларувала цілу колекцію нерухомості, солідний автопарк та воістину величезну кількість готівки. Формально, звичайно, не причепишся – майно, що належить особисто Марині Барсук, і гроші не виходять за рамки її суддівської зарплати – згідно з декларацією минулого року вона заробила 2 011 609 гривень. Все інше майно та активи, внесені до декларації, належать переважно чоловікові Марині Барсук, успішному адвокату Віктору Барсуку.

Перед тим, як заглянути в декларацію, хочеться поставити просте запитання – нікого в органах юстиції не бентежить той факт, що адвокат Віктор Барсук представляє інтереси своїх клієнтів у тому самому суді, де працює суддею його дружина, Марина Барсук? Ніхто не бачить, скажімо м’яко, якогось протиріччя та конфлікту інтересів у такому сімейному підряді? Втім, як би там не було, а саме адвокат Віктор Барсук і є справжнім главою суддівсько-адвокатської сім’ї, який приносить у сімейну скарбничку левову частку тих благ, які його дружина, через посаду, яку займає, була змушена внести до декларації.

Згідно з декларацією судді Марини Барсук, її родина володіє чотирма квартирами у Києві та однією у Великій Британії – в останній проживає син Марини Анатоліївни, Привалов Тимур Артемович. Який там, мабуть, навчається на пілота чи танкіста – не може бути, щоб син українського судді ухилявся від мобілізації, правда ж?

барсук ekikeidqkiukant

Ще сім’я має машиномісце, гараж, житловий будинок і три земельні ділянки. Усі – у Києві. Згідно з декларацією, все це оцінюється у 30 117 983 гривні. Причому одну з квартир у Києві купили за 12 746 гривень. Згідно з декларацією, звісно.

Автопарк теж не підкачав – родина судді Барсук їздить на хороших автомобілях. Тільки на «Мерседесах», яких у сім’ї чотири, всі новенькі. Звичайно, сама суддя Марина Барсук собі такої розкоші дозволити не може через маленьку зарплату, тому автомобілі чужі, а їхні власники дають їй можливість ними користуватися. Отакі у нас добрі люди в країні.

барсук

Що стосується, власне, грошей, то адвокатсько-суддівська сім’я теж не бідує. Сама Марина Анатоліївна задекларувала 455 000 гривень та 44 000 доларів готівкою, ще має банківський вклад у розмірі 130 517 гривень.
барсук

Чоловік, як і належить голові сім’ї, багатший – загальним підсумком у нього є 600 000 доларів, 500 000 євро, 2 000 000 гривень та 350 000 швейцарських франків. Готівкою, зрозуміло.

Ще в сім’ї була якась цікава історія з подарунками – свекор Марини Барсук, пенсіонер Микола Васильович Барсук, подарував своєму синові (тобто чоловікові судді) Віктору Миколайовичу Барсуку подарунок у негрошовій формі вартістю 20 051 060 гривень, а той, у свою чергу, передарував його своїй коханій дружині, Марині Барсук.
барсук

Цікаво, звичайно, що це було і чому ніхто в НАЗК не поцікавився – звідки у пенсіонера з річною пенсією у 80 166 гривень є можливість дарувати такі подарунки.

Власне, скринька відкривається досить просто. Крім того, що адвокат Віктор Барсук більшість своїх справ веде в суді, де працює суддею його дружина, Марина Барсук, є ще причини для такого добробуту сім’ї. І вони також лежать на поверхні.

У 2021 році суддю Марину Барсук помітили на дні народження Павла Фукса, який тоді мав на розгляді кілька позовів у Північному апеляційному господарському суді. Інтереси Фукса у цьому суді представляв адвокат Віктор Барсук, у компанії з яким і з’явилася Марина Барсук на вечірці Фукса.

барсук

Це не єдиний «збіг» – за інформацією ЗМІ, Віктор Барсук входить до юридичної групи Ігоря Коломойського, значна частина справ якого розглядалася саме у Північному апеляційному господарському суді. Які приймалися щодо них рішення – зрозуміло всім. Одним із епізодів був скандал щодо Полтавського ГЗК, де Барсук діяв на користь Коломойського та російської кримінально-фінансової групи Бабакова.

Іронія полягає у тому, що паралельно із цим Марина Барсук дає інтерв’ю про «поліпшення бізнес-клімату в Україні».

барсукВтім, у публічну сферу Марина Барсук подалася недаремно – вона претендує на місце голови Північного апеляційного господарського суду, де наразі є суддею-спікером.

Чи вдасться Марині Барсук зробити кар’єрний ривок і очолити суд, в якому вона так чесно і непідкупно судить клієнтів, яких представляє адвокат Віктор Барсук? Поки що відповіді немає, але незабаром ми дізнаємося про це. Принаймні, всі передумови для такого призначення Марина Анатоліївна має. Судячи з декларації – вона людина кришталево чесна, яка живе на одну зарплату. А решта – чистої води збіг.

Категорія: world

Навігація по запису

 Судья Марина Барсук и беглый Павел Фукс любят преступную роскошь: квартира в Лондоне и 4 мерса в расследовании СМИ Британии