Митрополиту УПЦ МП Запорізькому і Мелітопольському обрали нічний домашній арешт

Митрополиту УПЦ МП обмежили свободу відправивши під домашній арешт

Митрополиту УПЦ МП Запорізькому та Мелітопольському Луці (Андрію Коваленку ) обраний запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту до 1 липня.

Про це повідомила кореспондентка видання "Бабель" із зали Соломʼянського суду.

Він зобов’язаний носити електронний браслет, відвідувати суд та не залишати місто Запоріжжя. Час арешту встановлено з 22:00 до 06:00.

Луку підозрюють у розпалюванні релігійної ненависті (ч. 2 ст. 161 КК). У грудні 2022 року РНБО наклала на нього персональні санкції.

Митрополит Лука поширював проросійську пропаганду та виправдовував збройну агресію рф проти України. 2023 року Коваленко заявив, що масштаби гонінь на церкву в Україні зараз перевищують ті, що були за часів Сталіна-Хрущова. 2022 року він також стверджував, що українці заслужили російські бомбардування через гей-паради в Києві.

Нагадаймо, Служба безпеки України провела обшуки у митрополита УПЦ МП Запорізького та Мелітопольського Луки, у світі відомого як Андрій Коваленко.

Також Служба безпеки задокументувала злочини з боку настоятеля храму Хустської єпархії УПЦ МП. Клірик розпалював релігійну та міжнаціональну ненависть у прикордонному регіоні, а також виправдовував агресивну війну росії проти України.

Нагадаймо, митрополит Павло більше не зобов’язаний носити електронний браслет, хоча інші умови запобіжного заходу залишаються чинними.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому Telegram-каналі та Facebook !